Oud-wethouder Eric van der Burg toezichthouder van Floriade

Door VVD Amsterdam - Wikiportret, CC BY 3.0, httpscommons.wikimedia.orgwindex.phpcurid=7598871

https://nl.wikipedia.org/wiki/Eric_van_der_Burg

Oud-wethouder Eric van der Burg (VVD) gaat per 1 augustus als tijdelijke voorzitter van de Raad van Commissarissen toezien op de organisatie van de Almeerse Floriade.

Door: Het Parool 24 juli 2018, 21:11

De plannen voor de Floriade van 2022 zijn ambitieus: geen bloemkolen- en bloemententoonstelling maar ‘een lichtend voorbeeld van een groene, duurzame en zelfvoorzienende stad‘, aldus oud-wethouder Tjeerd Herrema in 2017.

Het is de bedoeling dat de Floriade – die een half jaar duurt – de voorloper is van een wijk met zeshonderd woning, kantoren en bedrijven. Er wordt veel kritiek geuit op de plannen rondom het evenement.

lees verder: https://www.parool.nl/amsterdam/oud-wethouder-eric-van-der-burg-toezichthouder-van-floriade~a4601936/

 

angelique lombarts

Angelique Lombarts ( foto boven)

 

Eric van der Burg wordt tijdelijk toezichthouder voor de Almeerse Floriade

Tuesday 24 July 2018  |  16:55

VVD-fractievoorzitter en oud-wethouder Eric van der Burg wordt tijdelijk voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) voor de Almeerse Floriade.

Of er nog tijd is voor vakantie voor Van der Burg is niet zeker: de tijdelijke RvC treedt op 1 augustus aan. De vorige RvC stapte kort geleden op omdat ze zich naar eigen zeggen niet meer herkennen in de oorspronkelijke opdracht.

Wonen op terrein
Het is de bedoeling dat er straks, tijdens en na de Floriade in 2022, ook gewoond kan worden op het terrein. Het organiseren van de tuinbouwtentoonstelling en het bouwen van de nieuwe wijk waren twee aparte aangelegenheden. Maar de gemeente besloot onlangs de twee projecten nauwer met elkaar verweven moeten zijn, schrijft Omroep Flevoland. Volgens de RvC is er daarvoor een nieuwe organisatiestructuur nodig.

Er wordt nu onderzocht hoe zo’n nieuwe structuur er uit moet gaan zien. Totdat dit gedaan is, neemt de nieuwe Raad van Commissarissen de taken waar. Naast Van der Burg nemen ook Angelique Lombarts (Hotelschool The Hague) en Jan de Vries (huidige RvC, namens de Tuinbouwraad).

lees verder: https://www.at5.nl/artikelen/184723/eric-van-der-burg-wordt-tijdelijk-toezichthouder-voor-de-almeerse-floriade

 

Nieuwe raad van commissarissen voor Floriade BV

Het college van burgemeester en wethouders van Almere heeft per 1 augustus 2018 een interim-raad van commissarissen voor de Floriade BV benoemd. De interim-periode geldt tot nadere besluitvorming over de inrichting en aansturing van de organisatie. Voorzitter is Eric van der Burg, onder meer raadslid en oud-wethouder in Amsterdam. De andere leden zijn Jan de Vries, onder meer bestuurslid van de Nederlandse Tuinbouwraad en lid van de vorige raad van commissarissen en Angelique Lombarts, lector aan de Hotelschool The Hague op het gebied van Hospitality, Happiness & Care, en organisatie-antropologe.

De raad van commissarissen houdt toezicht op de werkzaamheden van de Floriade BV. Die is, met de gemeente Almere als enige aandeelhouder, in het leven geroepen om de Expo Floriade Almere in 2022 te organiseren. De vorige leden van de raad van commissarissen legden onlangs hun taak neer omdat zij zich niet meer herkenden in hun oorspronkelijke opdracht.

bron: Gemeente Almere, 24/07/18

https://www.groeneruimte.nl/nieuws/artikel.html?id=204458