LUMIÈREPARK – In het Lumièrepark kunnen Almeerders vanaf komend najaar wandelen, hardlopen of skeeleren op de track die in dat park komt. De track is onderdeel van het Rondje Weerwater. Wethouder Tjeerd Herrema gaf vrijdag de feestelijke aftrap voor de aanleg van de track.

Wethouder Tjeerd Herrema plaatst het zand op de goede plek zodat er begonnen kan worden met de aanleg van de track voor het Rondje Weerwater. (Foto: aangeleverd)

In het park wordt het pad langs het Weerwater en door het Lumièrebos opgehoogd en voorbelast met zand. Gedurende deze tijd is het Tuschinskypad en een deel van het Diafragmapad niet begaanbaar. De houten wandelbruggen naar het Lumièrebos worden vervangen door dammen. De rest van het park is toegankelijk. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot begin februari 2018.
Medio juni 2018 wordt de voorbelasting weer afgegraven en start de aanleg van de definitieve track. De aanleg van de track in het Lumièrepark zal in het najaar van 2018 klaar zijn. De aanleg van de hele track – waarop iedereen straks kan wandelen, hardlopen of skeeleren – zal de komende jaren worden gerealiseerd.
Meer informatie: almere.nl/rondjeweerwater.

2017 12 15 begin track

http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1441266-aanleg-track-rondje-weerwater-van-start

 

Werk aan de winkel

Door Robert Mienstra

STAD – Het oude hondenstrand aan het Weerwater is inmiddels veranderd in een grote zandvlakte. De werkzaamheden zijn voorbelastingswerkzaamheden voor de boulevard/Rondje Weerwater en voorbereiding voor waar het Innovatiepaviljoen van de provincie tijdens de Floriade gaat komen.
Op de foto rechts is te zien wat er in 2022 tijdens de Floriade te zien moet zijn. Op de foto links de huidige situatie. De lat ligt hoog, de ambitie is flink, er is nog een hoop werk te doen. (Foto links: Almere DEZE WEEK, foto rechts: aangeleverd)

track

 

http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1446268-werk-aan-de-winkel