De bouw van het Flevolandse paviljoen op Floriade Expo 2022 is gestart. Dit paviljoen krijgt de naam Food Forum en wordt de ontmoetingsplek waar deskundigen samenwerken aan het voedselsysteem van morgen. Tijdens de Expo maken bezoekers hier kennis met Flevoland en onze rol als voedselproducent in het bijzonder. Flevolandse ondernemers, gemeenten en organisaties kunnen zichzelf hier in de spotlights zetten.

Innovatief en duurzaam

Het paviljoen is ontworpen door architectenbureau DoepelStrijkers en gebaseerd op de principes van Nature Based Building. Dit is ontwerpen geïnspireerd door de natuur waarbij natuurlijke processen nagebootst worden en hernieuwbare materialen gebruikt worden. Food Forum laat zien hoe we in Flevoland leven: ruim vier meter onder zeeniveau. Het gebouw lijkt opgetild te zijn tot zeespiegel-niveau en is geconstrueerd uit modulaire houten elementen. De leemgevel refereert aan de vruchtbare Flevolandse bodem.

Circulair bouwen

Het paviljoen is een voorbeeld van circulair bouwen. Het is grotendeels gemaakt uit hernieuwbare materialen. De afwerkvloer op de verdieping is van gerecycled beton versterkt met olifantengras (Miscanthus). Dit is veel lichter dan traditioneel beton, geluiddempend en volledig recyclebaar. Food Forum is het tweede gebouw in Nederland waar dit wordt toegepast. De ademende gevel regelt de vochthuishouding op een natuurlijke wijze en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Strukton Worksphere is verantwoordelijk voor de bouw en de engineering.

Podium voor Flevoland

‘Het bouwen van het paviljoen gaat nu echt van start! Ik ben enorm trots dat de ideeën vorm krijgen. Flevoland is straks een fantastisch gebouw rijker. Al voor Floriade van start gaat, worden hier innovaties en oplossingen getoond voor de actuele voedselvraagstukken. Denk aan klimaatadaptieve landbouw, stimuleren van consumptie van plantaardige eiwitten en het bouwen van lokale voedselketens. Relevanter kan bijna niet, juist in deze tijd!’, zegt gedeputeerde Appelman.

Voor en na Floriade Expo 2022 is Food Forum de plek waar ondernemers, studenten en onderzoekers elkaar ontmoeten en nieuwe ideeën gaan genereren over het voedselsysteem van de toekomst. Er komt een programmering over verschillende voedselonderwerpen om innovaties aan te jagen. En die kunnen in proeftuinen door heel Flevoland in de praktijk getest worden. Ook anderen kunnen een bijeenkomst organiseren of een werkplek huren in Food Forum. Samen met Aeres Hogeschool en de Village, een plek voor jonge ondernemers, vormt Food Forum de start van Flevo Campus op het Floriadeterrein. Dit Flevolandse kenniscentrum brengt opleidingen, onderzoek, ontwikkelen en ondernemen op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken bij elkaar.

Video: Architectenbureau DoepelStrijkers io Provincie Flevoland

https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/zeewolde-nieuws/regionieuws-uit-flevoland/bouw-flevolands-paviljoen-van-start

Bouw Food Forum Flevoland van start

vrijdag 10 juli 2020

De bouw van het Flevolandse Food Forum is gestart. Dit bijzondere, circulaire paviljoen wordt een ontmoetingsplek waar ondernemers, studenten en onderzoekers samen ideeën gaan genereren voor het voedselsysteem van de toekomst.

Tijdens de Expo 2022 maken bezoekers hier kennis met Flevoland en de rol deze provincie als voedselproducent in het bijzonder.
Voor en na Floriade Expo 2022 is Food Forum de plek waar ondernemers, studenten en onderzoekers elkaar ontmoeten en nieuwe ideeën gaan genereren. Er komt een programmering over verschillende voedselonderwerpen om innovaties aan te jagen.

Voedselvraagstukken onder de loep

Het bouwen van het paviljoen gaat nu echt van start! Ik ben enorm trots dat de ideeën vorm krijgen. Flevoland is straks een fantastisch gebouw rijker”, zegt gedeputeerde Appelman. “Al voor Floriade van start gaat, worden hier innovaties en oplossingen getoond voor de actuele voedselvraagstukken. Denk aan klimaatadaptieve landbouw, stimuleren van consumptie van plantaardige eiwitten en het bouwen van lokale voedselketens. Relevanter kan bijna niet, juist in deze tijd!”

Innovatief en duurzaam Food Forum

Meer weten?

Architectenbureau DoepelStrijkers ontwierp het paviljoen volgens de principes van Nature Based Building: in het ontwerp worden natuurlijke processen nagebootst het is grotendeels gemaakt uit hernieuwbare materialen, zoals gerecycled beton versterkt met olifantengras. Food Forum

lees verder>>>https://www.entreemagazine.nl/nieuws/branchenieuws/bouw-food-forum-flevoland-van-start33908