Kabelbanen en wereldtentoonstellingen lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kabelbanen van de Floriade 2012 in Venlo staan nog steeds op hun plaats.

Kabelbaan Floriade krijgt dichte cabines

Door Marcel Beijer
ALMERE – De kabelbaan die over het Floriadeterrein gaat lopen krijgt dichte cabines. Dat zegt een woordvoerder van de Floriade BV. De bekostiging van de kabelbaan wordt gedragen door de leverancier.

Twee weken geleden liet directeur Peter Verdaasdonk weten dat de kabelbaan op het Floriadeterrein niet over het Weerwater ging lopen, zoals aanvankelijk het uitgangspunt was, maar over de snelweg A6. Op verschillende social media-platforms leidde dat tot verbazing. Het zou tot gevaarlijke situaties kunnen leiden als er vanuit een gondel bijvoorbeeld een schoen of een frisdrankblikje valt.
Volgens de Floriade BV zal de kabelbaan echter niet tot dergelijke voorvallen leiden. “De opzet van de kabelbaan over de A6 is zo dat gevaarlijke situaties op de snelweg uitgesloten zijn. Zowel voor de weggebruiker als voor de bezoeker aan de Floriade Expo 2022. De cabines zijn gesloten en bieden een uitzicht over het Floriadeterrein.”
De kabelbaan krijgt twee stations voor bezoekers van de expo, zo laat een woordvoerder weten. Eén station komt bij de entree aan de overkant van de A6 (aan de kant van Almere Haven) bij de entree rechtsonder. Het traject volgt dan een diagonale lijn naar het het station op het Green Island van de Urban Greeners, het voormalige Utopia-eiland.

Kosten

lees verder > http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1498123-kabelbaan-floriade-krijgt-dichte-cabines

Weer plannen voor kabelbaan bij Floriade

ALMERE • Vrijdag 5 juli 2019 | 10:21

De Almeerse Floriade krijgt waarschijnlijk toch een kabelbaan. Dat zei directeur Peter Verdaasdonk donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

In maart liet het college nog weten dat een kabelbaan ‘niet realistisch’ is. Een verbinding van het stadscentrum over het Weerwater naar het Floriadeterrein zou erg duur zijn en naar verwachting door te weinig mensen gebruikt worden. Een watertaxi werd een stuk kansrijker geacht.

De plannen die er nu liggen gaan niet meer over een kabelbaan die het centrum met de Floriade verbindt. De baan loopt alleen over het Floriadeterrein.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de vergunningen nog niet rond zijn.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/172319/weer-plannen-voor-kabelbaan-bij-floriade

Kabelbaan Floriade niet over Weerwater maar over A6

Door Marcel Beijer
ALMERE – De kans dat er toch een kabelbaan over het Floriadeterrein komt is groot. De kabelbaan zal echter niet over het Weerwater richting stadscentrum lopen, maar over de A6 richting Haven.

Peter Verdaasdonk. (Foto: aangeleverd)


Dat liet Floriade-directeur Peter Verdaasdonk gisteravond weten tijdens de Politieke Markt. Eerder werd de kabelbaan uit de Floriade-plannen geschrapt, maar vorige maand liet Verdaasdonk tegenover een internationaal gezelschap al doorschemeren dat er toch een kabelbaan zou komen. De verwachting was dat die de verbinding zou leggen met het stadscentrum, maar dat blijkt niet zo te zijn. De kabelbaan gaat over de snelweg A6 naar Haven.

Andere landmarks
Donderdag gaf Verdaasdonk ook tegenover de gemeenteraad aan op korte termijn de handtekening te kunnen zetten onder de komst van een kabelbaan. “Daarnaast verwachten we nog één of twee andere landmarks te kunnen presenteren die de Floriade meer ‘smoel’ gaan geven.”

Ook gaf de directeur aan dat de organisatie met een aantal grote bedrijven in gesprek is om hoofdsponsor van het evenement te worden. Dat is nooit

lees verder > http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1498003-kabelbaan-floriade-niet-over-weerwater-maar-over-a6