STAD – Een klein stukje van het Floriade-terrein is 26 april af. Op het eiland Utopia, ten noorden van jachthaven en zeilschool Haddock, is zand gestort waar rijplaten op zijn geplaatst. Dit deel vormt de noordwestelijke hoek van ‘het vierkant’ dat het Floriadeterrein vormt, door een boulevard rondom het terrein.

Het eerste deel van de boulevard is af. Dit vormt de noordwestelijke hoek van ‘het vierkant’ dat het Floriadeterrein vormt. (Foto: Fred Rotgans)
Op het terrein wordt in 2022 de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade georganiseerd.
Mede in overleg met de eigenaar van Haddock is het stukje boulevard waar sinds maart aan gewerkt is, minder groot geworden dan gepland. “Het wordt groter aangepakt als het echt moet uitgroeien tot een boulevard. Het is nu vooral ‘rijklaar’ gemaakt in verband met de voorbereidingen voor het GROW Festival op 24 juni”, aldus Floriade-communicatieadviseur Alphons Rommelse. “We noemen het nog niet echt een boulevard, het is meer een voorlopige dam om op Utopia te komen.”
De breedte van de dam is 10 meter, de boulevard die er later komt wordt 12 meter breed.
GROW Festival wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Urban Greeners, de jongerentak die duurzame, groene projecten ontwikkelt in aanloop naar de expo Floriade. Het festival dat met hiphop en elektronische beats en tegelijkertijd een ‘mindblowing inhoudelijk programma’ heeft, vindt plaats op het onbewoonde eiland Utopia.

Woonwijk Floriade

De gemeente organiseert woensdagavond 17 mei om 19.30 uur in KAF aan de Esplanade een bijeenkomst waarin de gebiedsvisie wordt gepresenteerd. Er wordt getoond hoe het gebied er uit komt te zien ná de expo Floriade. Deze avond is bedoeld voor bewoners. Met de exacte invulling van de avond is de gemeente nog druk bezig.

Artikel geplaatst op: 24 april 2017 – 17:11

 

http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1410457-eerste-stukje-floriade-boulevard-af