Modernista heeft in samenwerking met de Spaanse fabrikant Setga, NEOVL en Citytec een waardige lichtmast ontworpen voor de Floriade 2022.

Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Floriade 2022 heeft als thema ‘Growing Green Cities’ en veel van wat ontwikkeld wordt voor de Floriade zal hergebruikt worden in de nieuwe stadswijk Hortus die na de Floriade ontstaat.

De ontwikkelcombinatie Amvest – Dura Vermeer heeft aan onder andere Modernista gevraagd om te komen tot een lichtoplossing voor dit nieuw te ontwikkelen gebied. Hierbij was de wens om een project-specifiek straatbeeld te realiseren dat kenmerkend is voor de Floriade; een expo-waardige uitstraling, maar ook prima passend als reguliere straatverlichting wanneer het expositieterrein wordt omgevormd tot de woonwijk Hortus en onder beheer komt van de gemeente Almere. Doorslaggevend was het gebruik van gerecycled aluminium, het maximaliseren van de onderlinge mastafstanden, de lichtpunten dusdanig positioneren dat ze het stedenbouwkundig ontwerp extra benadrukken en de flexibiliteit van het ontwerp. Het selectieproces en de nadere uitwerking is begeleid door Witteveen+Bos en Architectenbureau ZUS.

Door Els Stultiens

lees verder >>>https://ledmagazine.nl/nieuws-led/i22239/modernista-ontwerpt-led-armatuur-voor-floriade-2022