Floriade Preview biedt vooruitblik op Floriade Expo 2022

Twee jaar voordat Floriade Expo 2022 haar deuren opent voor het publiek, biedt Floriade Preview al een vooruitblik. Tot en met 1 november kan iedereen een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst. In 2021 kan dat ook van april tot en met oktober. Bezoekers nemen vanaf de Esplanade in Almere Stad de boot over het Weerwater naar het terrein in aanbouw. Ze arriveren bij het Preview Centre, krijgen voorproefjes van paviljoens in de labs en verkennen met een treintje het terrein.

Floriade Preview laat in de breedste zin het gedachtegoed van Floriade zien, brengt de thema’s van 2022 tot leven en maakt de verbinding met Almere en de provincie Flevoland. Het Preview Centre toont onder meer de ‘making of’, steeds geactualiseerd met laatste ontwikkelingen op het terrein en van de groene stadswijk Hortus. De drie Preview Labs – Tree Lab, Save Plastics Lab en The Growing Pavilion – geven bezoekers een voorproefje van de paviljoens die die straks bij Floriade Expo 2022 te zien zijn. Tot een aantal maanden voor de opening in 2022 groeit Floriade Preview voortdurend met nieuwe activiteiten.

Floriade Expo 2022: Growing Green Cities

Met het thema ‘Growing Green Cities’ richt Floriade Expo 2022 zich op het duurzamer en leefbaarder maken van steden. Dit thema is urgenter dan ooit. Op dit moment heeft de aarde zeven miljard inwoners. Meer dan 50 procent leeft in stedenꓼ in 2050 zal dit bijna 70 procent zijn. Creatieve, groene en duurzame oplossingen zijn nodig om steden veilig, gezond en aantrekkelijk te houden. Greening the City, Feeding the City, Healthying the City en Energising the City zijn de subthema’s van de tienjaarlijkse wereldtentoonstelling in Nederland. Floriade Expo 2022 is een levend laboratorium. Nieuwe ontwikkelingen, innovaties en oplossingen rond de thema’s vormen een ontdekkingstocht die bezoekers uitdaagt en inspireert om groener en gezonder te leven. Floriade Expo 2022 heeft de ambitie om het groenste dagje uit te zijn.

Almere tussen de wereldsteden

Almere is van 14 april tot en met 9 oktober 2022 gaststad van de wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade Expo 2022. Het is de 7e Floriade editie in Nederland. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan – samen met nationale organisaties en internationale deelnemers – innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Met inspirerende tentoonstellingen van landen en innovatieve bedrijven uit de tuinbouwsector en daarbuiten.

Tickets

Floriade Preview is voor bezoekers geopend tot en met 1 november 2020 van vrijdag t/m zondag. Reserveer je bezoek hier. De excursie is inclusief een vaartocht over het Weerwater van Almere Stad naar het Floriadeterrein, een bezoek aan het Preview Centre, de paviljoens en een rondleiding over het terrein met een treintje. Inwoners van Almere krijgen korting op de toegangsprijs.

https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/zeewolde-nieuws/regionieuws-uit-flevoland/zie-nu-floriade-expo-2022-groeien

Vooruitblik Floriade 2022

Evenementen

Door: Petra Starink | 22-07-2020

De Floriade Expo 2022 in Almere is volop in aanbouw. Vanaf 31 juli 2020 kunnen belangstellenden een kijkje nemen op het 60 hectare terrein. In het bezoekerscentrum Floriade Preview krijgen bezoekers informatie over wat er te zien is op de de wereldtuinbouwtentoonstelling die in april 2022 van start gaat.

Duurzaam en leefbaar maken van steden

Met het thema ‘Growing Green Cities’ richt Floriade Expo 2022 zich op het duurzamer en leefbaarder maken van steden. Creatieve, groene en duurzame oplossingen zijn nodig om steden veilig, gezond en aantrekkelijk te houden. Greening the City, Feeding the City, Healthying the City en Energising the City zijn de subthema’s van de tienjaarlijkse wereldtuinbouwtentoonstelling.

Paviljoens

In het Preview Centrum wordt de ‘making of’ getoond, en geven de 3 Preview Labs -Tree Lab, Save Plastics Lab en The Growing Pavillion een voorproefje van de paviljoens die in 2022 te zien zijn.

Tickets Floriade Preview

Floriade Preview is van 31 juli tot en met 1 november 2020 vrijdag t/m zondag geopend. Reserveren kan hier. De excursie is inclusief een vaartocht over het Weerwater van Almere Stad naar het Floriadeterrein, een bezoek aan het Preview Centrum, de paviljoens en een rondleiding over het terrein met een treintje. Inwoners van Almere krijgen korting op de toegangsprijs.

Publiek welkom op Floriadeterrein

ALMERE • Zondag 19 juli 2020 | 17:35

Vanaf 31 juli kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen op het Floriadeterrein. In een speciaal bezoekerscentrum, Floriade Preview, krijgen bezoekers informatie over de wereldtuinbouwtentoonstelling die op 14 april 2022 van start moet gaan.

Op het terrein van de Floriade Expo 2022 wordt hard gewerkt, alleen zijn al die werkzaamheden tot nu toe vrijwel onzichtbaar gebleven. Daarin brengt Floriade Preview verandering. Van donderdag tot en met zondag zijn bezoekers welkom. “Vanaf de Esplanade in het centrum varen ze over het Weerwater naar ons terrein”, aldus Frank Cornelissen, hoofd marketing & sales van de tentoonstelling. “Daar ontvangen wij ze in het Preview-centrum.”

Schimmel als bouwmateriaal
In dat bezoekerscentrum laat de organisatie zien wat een wereldtuinbouwtentoonstelling is en waarom de Floriade Expo 2022 goed past in Almere. Ook staan er al enkele paviljoens voor de toekomstige tentoonstelling. “Het Growing Pavillion bijvoorbeeld, gemaakt van schimmels, biologisch materiaal waar we ook al lampen van kunnen laten zien.”

Treintje en tickets
Bij de Floriade Preview hoort ook een tochtje met een treintje over het bouwterrein. “Kunnen ze echt de voortgang van het werk zien.” Vanaf maandag 20 juli kunnen belangstellenden tickets voor de Preview reserveren via de website van de Floriade Expo 2022.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/185608/publiek-welkom-op-floriadeterrein