16 maart 2017 13:17

ALMERE – “De Floriade betekent heel veel voor Almere”, zegt Bert Gijsberts, programmamanager VBA Floriadekring,het platform Almeerse bedrijfsleven/Floriade organisatie “We moeten niet alleen naar de Expo Floriade kijken, maar naar de impuls voor de totale economie in Almere. De ondernemers en inwoners kunnen er wel bij varen met deze wereldtuinbouw expo.”


“Bij inwoners en ondernemers is uit beeld geraakt wat de Floriade echt zal betekenen voor voor de stad. De focus heeft de afgelopen tijd teveel gelegen op de soms negatieve randverschijnselen. Deze worldexpo zal voor de werkgelegenheid en economische groei en uitstraling voor Almere zeer positief zijn als we er echt voor gaan! Daar hoort het debat over te gaan, ook in de gemeenteraad. De kansen zijn daar onderbelicht gebleven.”

Samenwerken


Gijsberts is gevraagd om bruggen te slaan naar de Almeerse en zeker ook de Flevolandse ondernemers. “We gaan , nu de Floriade organisatie echt op stoom is, ondernemers mee nemen in het succes dat de Floriade gaat worden en de kansen die er zijn de komende jaren voor meewerken aan de realisatie. Ook de Floriade biedt ongekende kansen aan bedrijven om zich te presenteren op de Floriade in 2022. Ondernemers groot en klein, toon je creativiteit. Ook door het lid worden van de unieke bovenregionale “Floriade Businessclub” draag je bij aan het welslagen van de Floriade en heb je een uniek netwerk.” Gijsberts roemt het innovatieve karakter van onze Almeerse bedrijven,die ook nationale en internationale markten hebben, die passen bij de Floriade. “Dat gaat o.a. om groen , water, voeding, energie en ook duurzaamheid . En juist deze sectoren kunnen de Floriade aangrijpen om meer met elkaar samen te werken. Die kunnen samen innovatief mooie projecten ontwikkelen.”

Kanskaart


De Foriade is voor Gijsberts geen geschiedenisboek. “Nee, de Floriade gaat laten zien wat de toekomst brengt. En daarin moeten de bedrijven samen optrekken. Floriade organisatie , omarm nu echt de locale initiatieven. De woonwijk komt er wel als onderlegger voor de Floriade. Maar de focus moet volledig komen te liggen op de positieve economische effecten van de unieke Wereldtentoonstelling. De VBA Floriadekring gaat hier het voortouw in nemen om ook in beeld te brengen wat de ondernemers te bieden hebben bij de realisatie komende jaren.De aankleding van de stad, ook met de centrumondernemers, maakt dat het bezoek aan” GrowingGreen City Almere” in 2022 door de vele gasten een top waardering krijgt. Er ligt gewoon een kanskaart klaar voor het bedrijfsleven en de inwoners als we er voor gaan.”

https://almeredezeweek.nl/article/details/bert-gijsberts-over-floriade-ldquo-ondernemers-uit-almere-moeten-kansen-pakken-rdquo