ALMERE • Woensdag 28 oktober 2020 | 14:21

Eén van de twee directeuren van de Floriade BV, Peter Verdaasdonk, is gestopt met zijn werkzaamheden voor het evenement. Na enige tijd met ziekteverlof te zijn geweest ging Verdaasdonk deze zomer weer aan de slag. “Maar hij heeft zijn taken niet meer volledig kunnen hervatten”, zo laat de Floriade nu weten.

Verdaasdonk liet eerder doorschemeren dat zijn ziekteverlof te maken had met de werkdruk die de baan met zich meebracht. “Het was gewoon heel erg veel werk voor één man. En daarnaast waren de omstandigheden op zijn zachtst gezegd niet altijd even overzichtelijk”, zo vertelde hij in augustus.

De Floriade BV laat in een verklaring weten dat Verdaasdonk het bijzonder jammer vindt om nu terug te moeten treden. “De Raad van Commissarissen en de aandeelhouder betreuren, maar respecteren zijn beslissing.”

Door het vertrek van Verdaasdonk komt de leiding van het evenement weer volledig in handen van de andere directeur, Pieter Cloo. Hij heeft een uitgebreider managementteam naast zich staan. Volgens de Floriade is “daarmee de continuïteit van het project geborgd en kan de organisatie vol vertrouwen werken aan de realisatie van de projecten die nu in de uitvoeringsfase zitten.”

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/200431/floriade-directeur-peter-verdaasdonk-vertrekt

Opnieuw moet de Floriade een bestuurder missen: dit keer vertrekt Peter Verdaasdonk. Hij was dit jaar na een ziekteverlof teruggekeerd als directeur, maar heeft zijn taken niet meer volledig kunnen hervatten.

“Het is bijzonder jammer om nu terug te moeten treden”, laat Verdaasdonk weten.

Nieuw directielid?

Het is nog onduidelijk of er een nieuw directielid wordt aangesteld. De Raad van Commissarissen werkt samen met gemeente Almere, die tevens aandeelhouder is van de wereldtuinbouwtentoonstelling, aan de verdere invulling van de directietaken.

De andere directeur, Pieter Cloo, blijft samen met het managementteam de leiding uitoefenen. Daarmee is volgens Floriade de continuïteit van het project geborgd 

Eerdere vertrekken

Verdaasdonk trad aan nadat één van de vorige directeuren er in 2018 voor koos om de functie te laten vallen voor een burgemeesterspost in Friesland. Ook stapte destijds de volledige Raad van Commissarissen op.