ALMERE • Vrijdag 13 september 2019 | 16:19

De directeur van Floriade B.V. Peter Verdaasdonk, maakt zich geen zorgen over het aantal internationale inzendingen voor de Floriade 2022 in Almere.

Tot nog toe hebben maar vier landen zich officieel aangemeld om deel te nemen aan de tuinbouwtentoonstelling. Het gaat om Qatar, Polen, Thailand en Luxemburg. Verder is deze week met China een intentieverklaring getekend.

China is een belangrijk land voor Floriade
Directeur Verdaasdonk is erg blij met de toezegging van de Chinezen. China is een groot land, maar dat is niet alles. De directeur verwacht ook dat de deelname van China een aantrekkende werking op andere Aziatische landen zal hebben. Hoe China zich in 2022 op het Floriade-terrein gaat presenteren, is nog niet helemaal duidelijk. De China Flower Association krijgt in ieder geval een tuin en waarschijnlijk ook een paviljoen.

Zorgen over aantal inzendingen niet nodig
Begin dit jaar heeft een aantal politieke partijen in Almere zorgen geuit over het kleine aantal internationale inzendingen. Maar de directie van de Floriade vindt die zorgen niet nodig. “In vergelijking met voorgaande Floriades loopt Almere voor”, stelt directeur Verdaasdonk.

Voortaan veel aandacht voor EU landen
Hij verwacht binnenkort bevestiging van andere Aziatische landen over hun komst naar de wereldtuinbouwtentoonstelling te krijgen. Daarnaast gaat hij de aandacht richten op Europese landen zoals Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/174136/geen-zorgen-over-aantal-inzendingen-floriade