buiten zwembad van zwembad naar zwembak

Een zwembad in het Weerwater

Na Berlijn, Kopenhagen, Praag en Wenen worden er ook plannen gemaakt voor een zwembad in het Weerwater. Een betere benaming zou zijn ‘zwembak’. Het lijkt mij de moeite waard om uit te zoeken hoe zonne-energie gecombineerd kan worden met filtersystemen en warmte.

zie ook:  http://www.rondje-weerwater.nl/overig/foto_04.html

buiten zwembad DSC_0305_01 l1110477 Top-5-unconquered

Berlijn, Badeschiff, Spree

zwembak praag donau

buiten zwembad

Wenen, Badeschiff, Donau

zwwembad almere weerwater

Londen, Thames, swimmingpool

zwembad almere weerwater

buiten zwembad

buiten zwembad

Kopenhagen, haven, swimmingpool

buiten zwembad 03-265 images_cms-image-000000074

Praag, Moldau, swimmingpool

buiten bad

Badboot Antwerpen

 Geplaatst op
ANTWERPEN – Bergers hebben het gezonken zwembadgedeelte van de ooit zo unieke Badboot in het Kattendijkedok in Antwerpen gelicht.

Dat gebeurde de afgelopen dagen door twee drijvende bokken van de Nederlandse bergingsmaatschappij Hebo.

Het zwembad van 600 ton werd direct op een ponton geschoven en geïnspecteerd. De Badboot – een drijvend zwembad met een feestzaal, kleedkamers en technische ruimten – zonk in september. Vermoedelijk was er sprake van scheurvorming.

Nu het zwembad boven water is gehaald, volgen in de loop van deze week de overige delen van het complex dat twee jaar geleden in gebruik werd genomen en direct een succes was. Na de berging worden de onderdelen naar Nederland overgebracht en gesloopt.

buiten zwembad

New York buiten zwembad

buiten zwembad plus_pool_river_rendering plus-pool-image-04

New York, plus=pool

buiten zwembad 345_ZwemDuikPier_Weerwater_Almere_Arc2_03

Een inzending van ARC2-architecten voor de ontwerpwedstrijd “Rondje Weerwater”

buiten zwembad almere 3510977

Artist impression van het buiten zwembad in het Weerwater, concept door 70F architecture en Bad Elephants.
1 / 3

Almeerse bedrijven maken plan voor rendabel buitenzwembad in Almere

zoom out

ALMERE – Almere snakt naar een buitenbad. De petitie die hiervoor werd opgesteld, werd binnen drie dagen getekend door ruim 2.000 man. De bijbehorende facebookpagina Petitie Buitenzwembad in Almere heeft meer dan 7.000 likes. Twee Almeerse bedrijven lanceren deze week een concreet plan om zo’n bad rendabel te maken. Zij zijn nu op zoek naar een investeerder.

,,Ons concept bestaat uit meerdere baden die in het Weerwater drijven,” vertelt Pim Roijackers van ontwerpbureau Bad Elephants. ,,Je zwemt in water uit het meer dat gezuiverd is door een helofytenfilter, een soort grote plantenbak. Daardoor heb je wel de lusten van natuurwater, maar niet de lasten. Blauwalg, waterplanten of dode vissen komen het bad absoluut niet in.”

70F architecture bedacht het concept. Bas ten Brinke: ,,Het vraagstuk waar de gemeente al jaren tegenaan loopt is: hoe krijgen we een buitenbad rendabel? In dit concept zijn niet alleen de bouwenkosten laag, maar door het ecologische filter heb je ook nog maar nauwelijks onderhoudskosten. We willen heel Almere laten zien dat het dus kán, een buitenbad.”

Meerdere baden en drijvend strand
In het plan zijn verschillende bakken aan elkaar verbonden door steigers, aan de rand kunnen boten afmeren. Er zijn meerdere baden, zoals een pierenbad en een 20-meterbad, maar ook bijvoorbeeld een drijvend strand met kleedhokjes en een terras met cocktailbar. In de koudere maanden is het buitenbad eenvoudig om te toveren tot schaatsbaan of drijvend podium.

,,Dit buitenbad is eenvoudig van het ene stadsdeel naar het andere te varen, handig met oog op de Floriade”, vult Kevin Widjaja van Bad Elephants nog aan. ,,Op dit moment is de capaciteit 175 man, maar door baden toe te voegen is het concept makkelijk en snel uit te breiden.”

De vorderingen rond dit project zijn te volgen via Facebook/Buitenzwembad Almere.

zie ook;  http://www.rondje-weerwater.nl/overig/foto_04.html


This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!