Door Robert Mienstra


NOORDERPLASSEN – “Wij maken nog geen definitieve keuze voor de verplaatsing van de camping Waterhout van het Weerwater naar het Schateiland”, zei Miranda Joziasse (VVD) op de Politieke Markt van donderdag in Boathouse. “Sterker nog, we hebben eigenlijk de ruimte niet meer om ‘nee’ te zeggen. Als de verplaatsing niet doorgaat, moet de gemeente uitkopen.”

 

Tijdens de bijeenkomst in Boathouse was geen van de aanwezige bewoners positief over de vestiging van de camping op het Schateiland. (Foto: Dominique Voss)

Wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) bevestigde later die avond dat verplaatsing van de camping naar de Kustzone geen optie meer is. “Er komt geen commerciële camping in Haven.”

Negatief

Het lijkt er op dat de verplaatsing van Waterhout een gevalletje slikken of stikken voor de gemeenteraad wordt. Tijdens de bijeenkomst in Boathouse was geen van de aanwezige bewoners positief over de vestiging van de camping op het Schateiland. Bezwaren varieerden van ‘helemaal niet’ tot ‘er moet absoluut wat gedaan worden aan eventuele geluidsoverlast’. Volgens een van de bewoners zou de camping sowieso de geluidsnorm van 43 decibel overschrijden wat voor de Raad van State meteen aanleiding zou kunnen zijn de vestiging van de camping te verbieden. Een aantal bewoners voelt zich overvallen door ‘de camping in hun achtertuin’. Ook vroegen bewoners zich af of de camping nog wel realiseerbaar is. Hij moet in april 2019 open gaan, ‘maar er is nog geen goed bestemmingsplan, en er is nog geen spade in de grond gegaan.”

In het pak genaaid

De politieke partijen zaten met de bezwaren van de insprekers in hun maag. Op een aantal bezwaren willen ze ingaan, met name die van de geluidsoverlast. Chris Jansen (PVV) stelde het ’t stelligst: “De bewoners hebben gelijk. De eigenaars van de camping en de bewoners zijn in het pak genaaid.” De PVV wil dan ook geen verplaatsing van de camping.
Over het algemeen uitten de raadsleden twijfel, wilden meer informatie van het college of aanpassingen van het bestemmingsplan. Op de vraag van Jansen of de coalitiepartijen PvdA, CDA, Leefbaar Almere en D66 de camping dan toch naar de kustzone van Haven zouden willen verplaatsen kreeg de PVV’er van de coalitie geen antwoord.
De vraag werd ’s avonds door wethouder Herrema al beantwoord. “Geen commerciële camping bij de Kustzone. Als het Schateiland niet doorgaat, dan krijgt Waterhout een zak geld mee. Zo staat het ook in het contract.”

 

Zie ook het filmpje op ADW.TV

http://www.almeredezeweek.nl/widgets/2181-politiek/nieuws/1447384-raad-zit-met-camping-op-schateiland-in-haar-maag