camping waterhout almere

Almere 11 november 2016

Zeker zeven maanden uitstel door fouten rond camping

De fouten die de gemeente Almere heeft gemaakt bij het onteigenen van camping Waterhout leiden tot een grotere vertraging dan eerder gedacht: zeven tot acht maanden. Mocht de camping uiteindelijk ook nog tegen de grondverwerving een cassatieberoep instellen bij de rechter, dan krijgt Almere met een jaar vertraging te maken. Dat kost de gemeente dan maximaal drie miljoen euro extra.

Dat blijkt uit het raadsvoorstel dat binnenkort op de politieke markt wordt behandeld. De gemeente wil dat de camping plaatsmaakt voor de Floriade.

Planning nu wel heel krap
De onteigeningsprocedure was erop gericht dat de gemeente de grond per januari 2018 in handen zou hebben. Door de gemaakte fouten wordt dit zeven tot acht maanden later. Vorige week zei wethouder Tjeerd Herrema nog tijdens een persconferentie dat het twee tot drie maanden extra tijd ging kosten.

De planning is nu voor de gemeente wel heel krap geworden. De gemeente moet een deel van de grond namelijk voor augustus 2018 overdragen aan Rijkswaterstaat. Die kan dan tegelijk met de verbreding van de A6 zorgen voor de aanleg van een afslag naar het Floriade-terrein. Als dit niet lukt, moet de gemeente opdraaien voor de extra kosten. Die kunnen oplopen tot drie miljoen euro.

Cassatie kost Almere miljoenen
De deadline van augustus 2018 haalt Almere niet als de camping uiteindelijk een cassatieberoep instelt. De gemeente heeft dan ook een groot belang om er uit te komen met de camping. Er komt een bod richting Waterhout voor een verhuizing naar Almere Haven.

 

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/141495/almere-vertraging-door-floriade-fouten-erger-dan-gedacht