duin Almere

Aan de kust van Almere Poort ontstaat DUIN. De gemeente Almere en ontwikkelaar Amvest zijn een bijzondere samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van dit revolutionaire woon-, werk- en recreatiegebied aan het IJmeer. Er worden woningen ontwikkeld en er komt een levendig centrum met een boulevard. DUIN omvat echte duinen tot wel 10 meter hoog, afgewisseld door bos, kreken en een duinvallei.

DUIN omvat straks ongeveer 3000 woningen die midden in een landschap van duinen, strand en bos komen te staan. Je kunt er fietsen, wandelen, genieten van de frisse lucht en het uitzicht. De jachthaven, direct aan open zeilwater gelegen, is een populaire uitvalsbasis voor zeilers. In het centrum van de kuststrook komen appartementen met een heerlijk balkon of terras met een uitzicht dat nooit verveelt. In het bos en in de duinen vind je huizen met een tuin of een terras, direct grenzend aan het landschap.

Werken aan het water

DUIN biedt in de toekomst ook veel mogelijkheden voor de zakelijke markt. Er komen kantoren en er is ruimte voor detailhandel en horecavoorzieningen. Zaken doen in DUIN betekent zicht op het water, vergaderen aan het strand en geïnspireerd worden door de bijzondere plek. Je kunt er een boot huren met relaties en lunchen in een goed visrestaurant. Met de toegankelijkheid zit het goed. Almere is vlakbij, maar ook Amsterdam is binnen twintig minuten bereikbaar met de auto, trein en ferry.

Altijd wat te doen

Het plan bestaat naast wonen en werken ook uit leisure en maatschappelijke voorzieningen. In het centrum van DUIN vind je aan de boulevard een mix van winkels, goede restaurants en terrassen. Vanaf de boulevard loop je zo de jachthaven in, met bijzondere schepen en maritieme winkels. Het strand leent zich uitstekend om lekker uit te waaien of een van de evenementen te bezoeken. Badgasten kunnen zwemmen, een kano huren, een ijsje halen. De beachclub is de perfecte plek om vrienden te ontmoeten en te genieten van de zon.

Start bouw eerste woningen in DUIN

Volgens de planning start ontwikkelaar Amvest in 2013 met de bouw van de eerste woningen in de duinen. Dit worden verschillende type woningen, geheel op de wensen van de bewoner ontwikkeld. Er zullen strandhuizen, vrijstaande woningen en geschakelde woningen verschijnen.

In het deelgebied Kop Zuid, nabij de Marina Muiderzand, vlak langs de IJmeerdijk worden appartementen gebouwd. Ook deze ontwikkeling is in voorbereiding, om in 2013 te kunnen starten met de bouw. Vanuit deze appartementen zal het unieke uitzicht over de stad en het IJmeer richting Amsterdam te zien zijn.

Om de bouw mogelijk te kunnen maken, wordt een aantal bomen op het voormalig campingterrein van Den Daas gekapt. Op onderstaande plattegrond is aangegeven in welk gebied de bomen gekapt worden. Dit ligt tussen de huidige ophoging en de dijk in. De kapwerkzaamheden zijn begin februari 2013 gestart.

Planning

De komende maanden werkt Amvest de eerste woningtypes voor DUIN ZUID verder uit. Zowel de grondgebonden woningen als de eerste appartementengebouwen worden ontworpen. Op 6 oktober 2012 heeft Amvest tijdens de DUINdag de eerste schetsen laten zien en veel feedback gekregen. Daarmee zijn ze aan de slag gegaan en werken ze in een paar rondes toe naar de definitieve ontwerpen.

Zo heeft Amvest op zaterdag 19 januari 2013 met een kleine groep geïnteresseerden de tussenproducten intensief besproken en wederom veel feedback gekregen; Het Duinhuis wordt opnieuw tegen het licht gehouden, terwijl de Duinvilla en het Duinchalet op de ingezette lijn uitgewerkt worden. Rond mei worden de ontwerpen afgerond en worden met de aannemer(s) de prijzen voor de woningen bepaald.

De verkoop zal rond de zomervakantie van 2013 van start gaan. Informatie hierover is te vinden op www.DUIN.nl.

De ontwikkeling van de circa 3000 woningen in DUIN zal nog 10 jaar doorlopen. Dan is het gebied, met de unieke ligging en unieke landschap, de plek waar je kunt leven aan het strand.

duin almere

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!