Door Robert Mienstra
ALMERE – Het arboretum (de bomentuin) in de Floriade wordt één grote bloemenzee. Dat bleek uit de presentaties tijdens de zesde Floriadebijeenkomst vorige week van de gemeente in de schouwburg. Het publiek maakte zich wel zorgen over het onderhoud dat het arboretum zou gaan opleveren.

Ook stagiaires van Aeres gaan bloembedden Arboretum onderhouden. (Foto: aangeleverd)


Wethouder Loes Ypma nam die zorg weg. “Voor de hele stad krijgt het groenonderhoud een geweldige boost”, ze Ypma. “We gaan een inhaalslag maken. Verder komt op het Floriadeterrein de school van Aeres. Die kan honderden stagiaires leveren die bij het onderhoud kunnen worden ingezet.” Een vragenstelster bleef volhouden: “Maar wanneer gaan we dan merken dat het achterstallig onderhoud in de stad wordt ingehaald?” De wethouder verzekerde haar dat ze dat zeker zou gaan merken.

Lommerrijk


Stedenbouwkundige Ria van Dijk liet zien dat met de komst van projectontwikkelaar Amvest er niet zo veel aan de oorspronkelijk invulling van de Floriade is veranderd. “We liggen goed op schema en er wordt al van alles aangeplant.” Zij illustreerde dit met artist impressions van lommerrijke lanen met brede bloemenzeeën.
“Maar als een bewoner nu rondom zijn huis op z’n Almeers alles gaat betegelen?”, wilde een toehoorder weten. “In het kavelpaspoort staat dat dat niet de bedoeling is”, stelde Van Dijk. “We hopen ook dat de mensen die in de Floriadewijk komen wonen, een andere gedachtegang hebben en groen meedenken.”

Koning


Op dit moment is de Floriade B.V. in gesprek met 15 landen om mee te doen met een paviljoen aan de Floriadetentoonstelling. “De resultaten zijn nog niet concreet”, stelde Bert Krikke, manager expo-ontwikkeling van de Florioade B.V. Krikke wilde wel kwijt dat als het gestelde doel niet gehaald zou worden, er ook wel enkele paviljoens minder zouden kunnen komen.” En passant meldde Krikke ook dat ‘de koning is besteld’ om de Floriade te bezoeken.

Dura vermeer

lees verder >>>>> http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1489536-arboretum-floriade-wordt-een-bloemenzee

Artikel geplaatst op: 22 december 2018 – 12:00