Annemarie Jorritsma gaat Floriade vertegenwoordigen

Spotlight zoomt in op mensen in het nieuws. In deze editie: VVD’er Jorritsma gaat als oud-burgemeester van Almere de Floriade internationaal vertegenwoordigen

Annemarie Jorritsma-Lebbink, voormalig burgemeester van Almere, gaat de internationale kar trekken voor de Floriade in Almere. De zevende editie van het tuinbouwevenement komt in 2022 naar de stad in Flevoland en zal een half jaar duren.

De 68-jarige Jorritsma zal als commissaris-generaal de nationale overheid vertegenwoordigen, zo maakte het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) dinsdag bekend. De Floriade — die elke tien jaar plaatsvindt — is opgenomen als geregistreerde wereldtuinbouwtentoonstelling. Het evenement is vorig jaar officieel erkend door het Bureau International des Expositions (BIE). Volgens de reglementen van het BIE moet het Rijk zo’n commissaris-generaal benoemen voor wereldexposities.

Almere wil de expo internationaal tonen hoe stedelijk bouw en tuinbouw kunnen samengaan. Jorritsma pleitte als burgemeester al voor een Floriade in Almere, om zo de bekendheid over de veranderende stad te vergroten. ‘Als je dertig jaar geleden in Maastricht was, dan is je beeld nog tamelijk accuraat. Maar als je dertig jaar geleden in Almere was, dan was er niks,’ zei ze in 2015 op Radio 1. De bedoeling is dat iedereen die straks in Almere komt min of meer door het terrein rijdt.

lees meer >>>https://fd.nl/profiel/1268119/annemarie-jorritsma-gaat-floriade-aansturen