Almeerse bedrijven maken plan voor rendabel buitenzwembad in Almere

zoom out

ALMERE – Almere snakt naar een buitenbad. De petitie die hiervoor werd opgesteld, werd binnen drie dagen getekend door ruim 2.000 man. De bijbehorende facebookpagina Petitie Buitenzwembad in Almere heeft meer dan 7.000 likes. Twee Almeerse bedrijven lanceren deze week een concreet plan om zo’n bad rendabel te maken. Zij zijn nu op zoek naar een investeerder.

https://www.2022almere.nl/wp-content/uploads/2015/07/Schermafbeelding-2015-07-13-om-12.58.43.png

,,Ons concept bestaat uit meerdere baden die in het Weerwater drijven,” vertelt Pim Roijackers van ontwerpbureau Bad Elephants. ,,Je zwemt in water uit het meer dat gezuiverd is door een helofytenfilter, een soort grote plantenbak. Daardoor heb je wel de lusten van natuurwater, maar niet de lasten. Blauwalg, waterplanten of dode vissen komen het bad absoluut niet in.”

70F architecture bedacht het concept. Bas ten Brinke: ,,Het vraagstuk waar de gemeente al jaren tegenaan loopt is: hoe krijgen we een buitenbad rendabel? In dit concept zijn niet alleen de bouwenkosten laag, maar door het ecologische filter heb je ook nog maar nauwelijks onderhoudskosten. We willen heel Almere laten zien dat het dus kán, een buitenbad.”

Meerdere baden en drijvend strand
In het plan zijn verschillende bakken aan elkaar verbonden door steigers, aan de rand kunnen boten afmeren. Er zijn meerdere baden, zoals een pierenbad en een 20-meterbad, maar ook bijvoorbeeld een drijvend strand met kleedhokjes en een terras met cocktailbar. In de koudere maanden is het buitenbad eenvoudig om te toveren tot schaatsbaan of drijvend podium.

,,Dit buitenbad is eenvoudig van het ene stadsdeel naar het andere te varen, handig met oog op de Floriade”, vult Kevin Widjaja van Bad Elephants nog aan. ,,Op dit moment is de capaciteit 175 man, maar door baden toe te voegen is het concept makkelijk en snel uit te breiden.”

De vorderingen rond dit project zijn te volgen via Facebook/Buitenzwembad Almere.

zie ook;  http://www.rondje-weerwater.nl/overig/foto_04.html