Marc van Rooij Almere Floriade 2022

02/12/2016

Jeroen Oosterheert

De klacht van Van Rooij is volgens hem nog niet helemaal afgehandeld. – Eigen foto

ALMERE – De Almeerse ondernemer Marc van Rooij heeft excuses gekregen van het college van burgemeester en wethouders over de manier waarop er met zijn klacht is omgegaan. Volgens het college is zijn klacht niet op de juiste manier afgehandeld, zo geven ze aan na een extern onderzoek.

Van Rooij nam het initiatief om de Floriade naar Almere te halen. Dat lukte en hij werkte sindsdien mee als adviseur bij de gemeente. De klacht die hij indiende ging over een ’onheuse bejegening van een ambtenaar’ en de manier waarop zijn klacht van eind 2012 werd afgehandeld. Er volgde een onderzoek door een externe forensisch onderzoeksbureau en op basis van dat onderzoek concludeert het college dat er niet is aangetoond dat er sprake is geweest van integriteitsschending, chantage of afdreiging door ambtenaren. Daarnaast concludeert het college dat niet goed is afgesproken hoe en en wat voor overeenkomst Van Rooij en de gemeente hadden voor zijn werkzaamheden voor de projectgroep Floriade.

,,Vanuit mijn perceptie is er wel degelijk sprake geweest van een integriteitsschending. De klacht is namelijk niet opgepakt en dus niet juist afgehandeld. Dat is voor mij ook integer handelen. Daar krijg ik nu ook excuus voor. Verder moeten we er financieel nog uitkomen, want er staat nog rekening open”, laat Van Rooij in een reactie weten.

Onduidelijk is nu hoe dat opgepakt gaat worden. Van Rooij laat verder weten dat hij vooralsnog geen aangifte gaat doen bij de politie van de bedreiging. De Almeerder is overigens al enige tijd vanuit de gemeente niet meer betrokken bij het Floriadeproject.

https://almerevandaag.nl/excuus-voor-van-rooij-vanuit-college-na-klacht/