REGIO  |  13 mei 2016 Door Jeroen Oosterheert, Dichtbijredacteur

ALMERE – De ontwikkelingen rond de ondernemers op het toekomstige Floriadeterrein aan het Weerwater zijn duidelijk op de wagen gezet. Deze week werd onder meer duidelijk dat de camping graag wil worden ingepast en dat verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema en de eigenaar van jachthaven Haddock toch weer om tafel gaan zitten.

Zo stuurde de eigenaren van Camping Waterhout donderdag een brief naar alle gemeenteraadsleden om hun standpunt nog eens duidelijk te maken. ,,De gemeente verdraait de boel namelijk en ze lichten vals voor. Daardoor lijkt het alsof wij steeds lopen te zeuren, maar wij zijn voor inpassing en we zien de plannen van de gemeente zitten. Zij doen voorkomen alsof we hun plannen niet zien zitten, maar dat is dus niet zo”, licht Tineke Fokkens namens de camping de brief toe.
De raadsleden kregen de brief vlak voor er donderdagavond tijdens de politieke markt werd gesproken over twee voorstellen van de PVV met betrekking tot de wereldtentoonstelling. Zij willen dat er duidelijkheid komt over mogelijke planschade en over de onteigeningsprocedure rond de camping. Beide voorstellen werden overigens niet in stemming gebracht, maar voor volgende week kondigde Toon van Dijk van de PVV wel aan dat hij een plenair debat wil over de Floriade in zijn geheel.
De onteigeningsprocedure van een deel van de camping, daar waar een nieuwe verbindingsweg naar de snelweg A6 over gaat lopen, gaat overigens gewoon door, zo zei Herrema donderdagavond. ,,We zijn inderdaad ook nog aan het onderhandelen en ik hoop dat we er uit gaan komen, maar deze procedure moeten we ook opstarten en ik hoop daar voor de zomer duidelijkheid over te hebben”, zo gaf Herrema aan. Over het komende gesprek met Haddock wil hij niets kwijt, behalve dat ze verder gaan met praten waar ze de vorige keer waren gebleven. Waar dat precies is, is ook bij Philip van Tiel van Haddock niet helemaal duidelijk, maar die laat weten dat hij blij is dat er in ieder geval weer gesproken gaat worden. Vorige week liet Van Tiel weten dat hij een plan heeft, met onder meer bouwbedrijf VolkersWessels, dat 100 miljoen aan investeringen in het gebied kan opleveren. Herrema zag dat vervolgens niet zitten en daarna werd er niet meer met elkaar gesproken. Nu dus wel, maar op de vraag waarover wilden beide partijen niets kwijt.
Het debat volgende week zal als het aan de PVV ligt gaan over de regie van Herrema. En de centrale vraag zal zijn of hij die nog wel heeft?

bron: Dichtbij

floriade 2022 Almere