REGIO | 25 juni 2015 | 4 | Door Petra Onderwater, Dichtbijredacteur

Tuinman Lodewijk Hoekstra wil eerste bewoner Floriadeterrein worden

ALMERE – Televisietuinman Lodewijk Hoekstra tekende woensdag een intentieverklaring om binnenkort de eerste bewoner van het Floriadeterrein te worden.
De Urban Greeners realiseren betrokken woensdag hun eigen pand aan het Belfort. Deze jonge groene ondernemers zijn de jonge koplopers van de Floriade van 2022 in Almere. In hun plan om de Floriade meer bekendheid te geven en ruimte te maken voor innovatieve ideeën en ontwikkelingen uit de groene tuinbouw, past ook het plan om een samenwerking met tuinman Lodewijk Hoekstra aan te gaan.

Hoekstra, bekend van onder andere het RTL programma ‘Eigen Huis en Tuin’ en co-founder van NL Greenlabels, zegt de eerste inwoner van het Floriadeterrein te willen worden. ,,In september wil ik er zitten”, vertelt Hoekstra. ,,Ik ga de uitdaging aan om de eerste inwoner te worden van een terrein wat in 2022 de wijk van de toekomst gaat worden, en hoop hier samen met onder andere de Urban Greeners iets fantastisch neer te zetten.”

Hoekstra onderschreef zijn woorden door een intentieverklaring te tekenen, terwijl hij op het toekomstige Floriadeterrein stond in gezelschap van wethouders van Almere, projectdirecteur van de Floriade Henk Meijer, Urban Greeners en partners van de Urban Greeners.