Gesprek van de stad met een staatssecretaris en een wethouder

REGIO  |  22 mei 2016 Door Partij van de Arbeid Almere, Dichtbijmeeschrijver

Gesprek van de stad met een staatssecretaris en een wethouder (Foto: Partij van de Arbeid Almere)

1 / 2

ALMERE – Op 24 mei 2016 kunt u in gesprek gaan met Martijn van Dam (staatssecretaris) en Tjeerd Herrema (wethouder Almere). Het kan over veel gaan. Worden de Oostvaardersplassen een Nationaal, wat vindt de staatssecretaris van de thema’s van de Floriade of hoe staat het met betaalbare studentenwoningen in Almere?

Staatssecretaris van Dam
Martijn van Dam gaat onder meer over de natuurparken in Nederland en daarmee over de kandidatuur van Oostvaardersplassen als nationaal park. Hij zet zich ook sterk in voor modernisering van de landbouw en voor gezonde voeding. Voeding van de gezonde stad van de toekomst is ook een van de centrale thema’s van de Floriade in Almere in 2022. Hij zal in gesprek gaan over de PvdA- inzet in dit kabinet en wat we van hem het komende verkiezingsjaar mogen verwachten.

Wethouder Herrema
Het tweede deel van de avond staat in het teken van wonen in Almere. Hoe houden we wonen betaalbaar en toegankelijk en wat is de inzet van de PvdA voor Almere? Wat vragen we van Den Haag op dit terrein en wat kunnen we zelf doen? Wethouder Tjeerd Herrema zal zijn inzet toelichten om meer voor Almeerders met een kleine beurs te bouwen inclusief nieuwe Almeerders.

Gesprek
Op 24 mei 2016 is er uiteraard veel ruimte voor debat met de bewindsman en de wethouder. At Kasbergen zal als ervaren gespreksleider de avond aan elkaar praten. Iedereen die in gesprek wil met de staatssecretaris en de wethouder is vanaf 19.30 uur welkom in het Alnovum.

Alnovum
Het Alnovum staat in de buurt van het station Almere Centraal en is te vinden aan de P.J. Oudweg 1. Het gesprek start om 20.00 uur. Voor de avond worden diverse Almeerse organisaties uitgenodigd om met korte statements een bijdrage te leveren. Zo kunnen ook zij duidelijk maken wat nodig is voor de stad.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 22 mei 2016

http://www.dichtbij.nl/almere/regionaal-nieuws/artikel/4251395/gesprek-van-de-stad-met-een-staatssecretaris-en-een-wethouder.aspx

 

Staatssecretaris Van Dam zegt gesprekken over geld Floriade toe

REGIO  |  25 mei 2016 Door Jeroen Oosterheert, Dichtbijredacteur

Van Dam, zittend, dinsdagavond, in het Alnovum. (Foto: Almere dichtbij)

1 / 1

ALMERE – Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft dinsdagavond toegezegd  dat hij met wethouder Tjeerd Herrema om tafel gaat om te praten over een bijdrage vanuit het Rijk voor de Floriade in 2022. Hoeveel er vanuit Den Haag komt kan en wil Van Dam niet zeggen.

,,Het is ook zeer waarschijnlijk dat ik daar niet meer over ga en dat mijn opvolger dat zal bepalen, maar er is vanuit Den Haag altijd een bijdrage geweest voor de Floriade dus ik verwacht dat nu eigenlijk ook. Maar hoeveel en wanneer dat weet ik niet”, zo zei Van Dam dinsdag in het Alnovum tijdens een bijeenkomst van de PvdA.

Bij de vorige Floriade kende het Rijk vijf miljoen euro toe na een motie van PVV’er Geert Wilders en CDA’er Ger Koopmans.

http://www.dichtbij.nl/almere/regionaal-nieuws/artikel/4252253/staatssecretaris-van-dam-zegt-gesprekken-over-geld-floriade-toe.aspx