Door Petra Onderwater

ALMERE – Haddock wordt uitgekocht door de gemeente Almere. Na restaurant Atlantis en camping Waterhout, die eerder plaats moesten maken voor de Floriade, verdwijnt nu ook de jachthaven. Hierover is maandag een overeenstemming bereikt, zo schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

almere 2022 haddock

 

Als de gemeenteraad hiermee akkoord gaat, zal Haddock per 1 mei 2019 de deuren sluiten. Voor eigenaar Philippe van Thiel is het een hard gelag. Al ruim dertig jaar zit hij met zijn jachthaven aan het Weerwater. Naar eigen zeggen had hij op dit moment geen andere reële keuze meer dan zich te laten uitkopen, zo laat hij geëmotioneerd weten.

Haddock en de gemeente Almere konden het de afgelopen jaren niet eens worden over de inpassing van de zeilschool in de Floriade. Van Thiel verzette zich tegen gedwongen inperking van zijn terrein ten behoeve van de wereldtentoonstelling die in 2022 in dit gebied plaatsvindt. De gemeente beëindigde onlangs de huurovereenkomst van het stuk grond waarop de bootopslag van Haddock is gevestigd, om deze grond te kunnen gebruiken voor de Floriade. Volgens Van Thiel zou het verdwijnen van de bootopslag echter de doodsteek voor zijn bedrijf zijn.

lees verder >>> http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1482690-jachthaven-haddock-wordt-uitgekocht-door-gemeente