Algemeen Jan van Liere 01 feb 2019 om 16:23uur

Twee Aziatische landen hebben hun deelname bevestigd aan de Floriade 2022 in Almere. Het zijn Indonesië en Thailand, beide landen gaan een eigen paviljoen inrichten.

Na met de eerdere bekendmaking van deelname door Qatar hebben nu in totaal drie landen hun deelname officieel bevestigd. Afgelopen zomer heeft de Nederlandse regering een uitnodigingsbrief gestuurd aan alle landen die zijn aangesloten bij het Bureau Internationale des Expositions (BIE). De Floriade 2022 is door het BIE erkend als zogenoemde A1 wereldtuinbouwtentoonstelling

Na diverse contacten in de afgelopen maanden, ook op diplomatiek niveau, hebben zowel Indonesië als Thailand beloten om deel te nemen. De volgende stap is het voeren van gesprekken met deze landen over de invulling van hun paviljoens. Onderdeel daarvan is vaak ook een tuin als onderscheidend en kenmerkend element van de inzending.

lees verder >>>https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2019/02/01/indonesie-en-thailand-doen-mee-met-floriade-2022

Indonesië en Thailand komen op de Floriade

ALMERE • Donderdag 31 januari 2019 | 20:01

Indonesië en Thailand komen naar de Floriade in 2022. De landen hebben donderdag hun officiële deelname aangekondigd. In welke vorm dat is, is nog onduidelijk. De Floriade BV gaat nu gesprekken voeren of de landen een paviljoen bouwen of op een andere manier in het arboretum terechtkomen.

Het arboretum vormt het hart van de Floriade. In 27 vakken van A tot en met Z, komen planten te staan die beginnen met een van die letters. Het idee is dat de landen zich verbinden aan een letter en de daarbij horende beplanting.

Al eerder heeft Qatar aangegeven naar de Floriade te komen. Het land organiseert een jaar voor de Almeerse Floriade een eigen Floriade. Omdat eigenlijk niet mag heeft Qatar flink geld op tafel gelegd om Almere te compenseren. Het bouwt zelf in Almere een paviljoen van 3 miljoen euro. Het geeft ontwikkelingslanden ook 2 miljoen om naar Nederland te komen. En verder krijgt Nederland 2 miljoen om in 2021 in Qatar een paviljoen te hebben.

Jorritsma
Met de bevestiging van Thailand en Indonesië wordt het eerste resultaat van de Almeerse oud-burgemeester Annemarie Jorritsma zichtbaar. Zij is commissaris-generaal van de Nederlandse overheid voor de Floriade. Enkel een land mag andere landen uitnodigen om naar een Floriade te komen. De Floriade-organisatie zegt dat er de komende tijd met meer landen wordt gesproken en dat ze met sommige landen vergevorderd zijn.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/167828/indonesie-en-thailand-komen-op-de-floriade