ALMERE – De gemeente heeft een enquête online gezet om te peilen wat de inwoners van Almere van de Floriade vinden. De gemeente Almere nodigt inwoners uit om een vragenlijst in te vullen op www.almerefloriade2022.nl. Het invullen kost ongeveer drie minuten en kan tot uiterlijk dinsdag 11 juli

.
De meningen over de enquête zijn verdeeld. Partijen als PvdA en CDA roepen de inwoners via social media op om de enquête in te vullen. De PVV – tegenstander van de Floriade – heeft er geen goed woord voor over. Fractievoorzitter Toon van Dijk meldt via diverse social media dat de enquête een schaamteloos voorbeeld is van manipulatie. “Informatie over wat het kost ontbreekt”, schrijft hij. “Uit een groot deel van gestelde vragen kan slechts een positief oordeel over Floriade worden gedestilleerd. De slager gaat zijn eigen vlees keuren met het oog op komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarom staat de uitkomst al vast.”
Ook stoort het Van Dijk dat informatie over de kosten ontbreekt. Verder schrijft hij: “Uit een aantal vragen kan niets anders dan een positief oordeel worden gehaald. En men wil aan het eind ook graag uw e-mailadres hebben. De belangrijkste vraag ontbreekt: Moet de Floriade doorgaan wat u betreft?”
Ans Desumma‏ (SP) heeft ook kritiek: “Een erg tendentieuze enquête. Geen Floriade moet tot mogelijkheden behoren”, meldt zij op twitter.
De enquête is in te vullen op www.almerefloriade2022.nl.

Artikel geplaatst op: 04 juli 2017 – 13:17

 

http://www.almeredezeweek.nl/widgets/2164-nieuws/nieuws/1419334-meningen-verdeeld-over-enqu-ecirc-te-floriade