phillipe van thiel haddock almere

Amateuristisch, een grote puinhoop en geen regie. Dit zijn een paar van de verwijten van Philippe van Thiel van jachthaven Haddock aan het adres van wethouder Tjeerd Herrema over zijn Floriade-beleid. De Almeerse ondernemer wil niet meer met de wethouder praten omdat hij er geen enkel vertrouwen in heeft dat die het Floriade-dossier tot een goed einde zal brengen.

Haddock ligt op het terrein waar in 2022 de Floriade gehouden gaat worden. Anders dan camping Waterhout en wokrestaurant Atlantis, hoeft de jachthaven niet weg. Haddock wordt ingepast in de plannen van de wereldtuinbouwtentoonstelling.

Al maanden geen overleg
Volgens Van Thiel liggen de gesprekken hierover al meer dan een jaar stil. Anders dan de voorgaande wethouders komt Herrema volgens hem afspraken niet na en is het niet mogelijk tot een definitief plan te komen. Van Thiel zegt daardoor niet verder te kunnen met de ontwikkeling van zijn bedrijf. Hij ziet door de aanhoudende onduidelijkheid ook zijn inkomsten teruglopen. Onder de ligplaatshouders heerst onrust en mensen zeggen bijvoorbeeld hun bij Haddock geplande bruiloft af.

Geen regie door wisselende ambtenaren
Van Thiel vindt dat wethouder Herrema geen regie heeft over de ambtenaren die zich met de Floriade bezighouden. De wisseling van ambtenaren is groot, waardoor telkens iemand anders met de ondernemer in gesprek gaat en eerdere beloftes niet worden nagekomen.

Wethouder Tjeerd Herrema wil niet op de kritiek van Haddock reageren.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/142100/almere-zware-verwijten-aan-adres-wethouder-herrema