ALMERE – De PVV heeft een motie van wantrouwen tegen het college ingediend nadat gebleken is dat het college meer belastinggeld in de Floriade wil steken. De PVV noemt dit ‘een prestigeproject waar geld in gepompt wordt.’

Fractievoorzitter Toon van Dijk (PVV) heeft het helemaal gehad met het college omtrent de Floriade (Foto: Fred Rotgans)

De PVV heeft altijd aangegeven dat zij tegen de komst van de Floriade is en heeft dat in de gemeenteraad nooit onder stoelen of banken gestoken. Opvallend was dat fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV donderdagavond in de witte zaal tijdens de behandeling van de Floriade er het zwijgen toe deed. Dat bleek stilte voor de storm.
Op haar site stelt de PVV: “Dit college blijkt niet bij machte om als een goed huisvader over de het geld van de burgers in onze stad te waken. De Floriade zorgt voor een blinde vlek bij onze bestuurders. De PVV heeft er geen enkel vertrouwen in dat dit in de komende 5 jaar anders zal gaan en we voorzien dan ook dat de Floriade nog veel meer extra belastinggeld zal gaan kosten. De PVV ziet geen andere mogelijkheid dan het vertrouwen in het college op te zeggen.”

Artikel geplaatst op: 23 juni 2017 – 12:10
http://www.almeredezeweek.nl/widgets/2164-nieuws/nieuws/1418544-pvv-zegt-vertrouwen-in-college-op-om-floriade