spOpaAp almere

ALMERE – De gemeenteraadsfracties van de SP en AP/Opa willen weten het kost als er met de Floriade wordt gestopt. De partijen hebben daar samen schriftelijke vragen over gesteld.

Volgens de partijen is er geen hogere wiskunde voor nodig om te begrijpen dat ’de Floriade een enorm risicovol evenement is’ en daarom willen ze weten wat het kost als volgend jaar wordt gestopt met het hele project. Daarnaast willen de SP en AP/Opa die kosten gespecificeerd hebben, zodat zichtbaar is dat alleen de direct gemaakte kosten, en eventueel een schatting van eventuele schadeloosstellingen die te maken hebben met het stoppen. De partijen willen daar niet de kosten bij genoemd hebben die zijn gedaan als voorinvestering voor de gebiedsontwikkeling of de kosten die gelden voor ’een subjectief begrip’als imagoschade.

Almere heeft de organisatie voor de Floriade in 2022 toegewezen gekregen, na een inschrijvingsprocedure met meerdere steden, van de Nationale Tuinbouwraad. Het proces naar het evenement loopt allerminst soepel. ,,We willen kunnen beschikken over de informatie die nodig om een weloverwogen afweging te kunnen maken of stoppen verstandiger is dan doorgaan”, schrijven beide fracties in een toelichting op hun vragen.