SP: ‘tot wanneer kunnen we de Floriade stoppen?’

ALMERE – De SP heeft donderdagavond tijdens de Politieke Markt gevraagd wanneer het moment is dat alle plannen rond de Floriade nog een halt kunnen worden toegeroepen. Volgens wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) is dat 2018.

floriade stoppen

De raad uit nu al drie weken achter elkaar flinke bezorgdheid over de Floriadeplannen van de gemeente. In alle drie de pogingen lukte het Herrema niet die zorgen weg te nemen. Afgelopen donderdag werd bijna twee uur in beslotenheid vergaderd, alvorens weer in het openbaar te vergaderen. Daarbij ging het vooral over de gesprekken die Herrema voert met de drie ondernemers die op het toekomstige Floriade-terrein gevestigd zijn: wokrestaurant Atlantis, jachthaven Haddock en camping Waterhout.
Herrema liet de SP weten dat het nog tot het jaar 2018 mogelijk is om de Floriade te stoppen. Tegelijkertijd gaf de wethouder aan dat Almere dat niet moet willen, omdat ook stopzetten financiële consequenties met zich mee zal berengen.
De PVV, initiatiefnemer van de huidige agendabesprekingen, is tegenstander van de Floriade. Fractievoorzitter Toon van Dijk liet weten dat zijn partij geen vertrouwen heeft dat het Floriade-project bij Herrema in goede handen is. De partij kondigde aan binnenkort met moties te komen.

Artikel geplaatst op: 22 april 2016 – 10:33 in Almere Deze Week http://www.almeredezeweek.nl/widgets/2164-nieuws/nieuws/1325497-sp-lsquo-tot-wanneer-kunnen-we-de-floriade-stoppen-rsquo

1 reactie

Geplaatst door AAJP 2 dagen geleden
Gezien het al zo lang niet duidelijk is en er nog steeds geen duidelijkheid is is het volgens mij het beste om de stekker eruit te trekken. Helaas voor de vele euro’s die daarmee weggegooid, maar je bespaart dan toch op het evt verlies wat er komt