Tjibbe Joustra directeur Floriade BV

tjibbe joustra

ALMERE – Het college van burgemeester en wethouders heeft Tjibbe Joustra, de huidige voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, voorgedragen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de toekomstige Floriade BV. Dat werd vorige week bekendgemaakt.
De directie van de Floriade BV presenteerde zich afgelopen donderdag aan de pers. Van links naar rechts: Tjibbe Joustra, Jannewietske de Vries en Jan Willem Griep. Deze BV moet de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022 in Almere, werkelijkheid maken. (Foto: Fred Rotgans)

Jannewietske de Vries (als gedeputeerde van Friesland verantwoordelijk voor het binnenhalen en organiseren van de Culturele Hoofdstad 2018 in Leeuwarden) en Jan Willem Griep (oud-Rabobank directeur en directeur van de Floriade in 2002 in Haarlemmermeer) zijn aangesteld als kwartiermakers en beoogde directie van de toekomstige Floriade BV.
Tjeerd Herrema, de Almeerse ‘Floriade-wethouder’, is er blij mee. “In deze drie personen hebben we een mooie combinatie gevonden van bestuurlijke senioriteit, ervaring met grote evenementen, financiële deskundigheid en verbinding met en kennis van de Nederlandse Tuinbouwwereld. Dat gecombineerd met een ondernemende hands-on mentaliteit maakt dat er volgens mij een solide basis ligt voor de bemensing van de toekomstige Floriade BV.”
Licht op groen
“De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan plannen maken, afspraken maken en contacten leggen. Nu staan alle lichten op groen om concreet aan de slag te gaan voor de Floriade 2022”, aldus Herrema. De drie personen zullen op 1 januari 2016 voor de Floriade 2022 aan de slag gaan. In de eerste helft van 2016 zal naar alle waarschijnlijkheid de Floriade BV opgericht worden.
Artikel geplaatst op: 11 december 2015 – 15:50

http://www.almeredezeweek.nl/widgets/2164-nieuws/nieuws/1288818-tjibbe-joustra-directeur-floriade-bv

 

Tjibbe Joustra houdt oog op Floriade

Foto: ANP
1 / 1
zoom out

ALMERE – Het college van burgemeester en wethouders heeft Tjibbe Joustra, de huidige voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, voorgedragen als voorzitter van de Raad van Commissarissen voor de Floriade Almere 2022. Dat heeft de gemeente Almere bekend gemaakt.

Ook zijn twee kwartiermakers aangesteld:  Jannewietske de Vries, als oud-gedeputeerde van Friesland en verantwoordelijk voor het binnenhalen van de Culturele Hoofdstad 2018 in Leeuwarden , en Jan Willem Griep, oud-Rabobank directeur en oud-Floriade directeur. Zij zijn de beoogde kandidaten voor de functies van algemeen directeur en financieel directeur voor de Floriade.

‘Solide basis’

,,Wij hebben in deze drie personen een mooie combinatie gevonden van bestuurlijke senioriteit, ervaring met grote evenementen, financiële deskundigheid en verbinding met en kennis van de Nederlandse Tuinbouwwereld”, zegt Tjeerd Herrema, wethouder Floriade. ,,Dat gecombineerd met een ondernemende hands on mentaliteit maakt dat er in mijn ogen nu een solide basis voor de bemensing ligt van de toekomstige Floriade BV.”

Joustra ontvangt jaarlijks 25.000 euro als voorzitter van de Raad van Commissarissen. De Vries en Griep krijgen per uur betaald. De drie gaan per 1 januari 2016 aan de slag.

Floriade BV

In de eerste helft van 2016 zal naar alle waarschijnlijkheid de Floriade BV opgericht worden. ,,We gaan van inspiratie naar realisatie. De afgelopen jaren is er heel hard gewerkt aan plannen maken, afspraken maken en contacten leggen: nu staan alle lichten op groen om concreet aan de slag te gaan voor de Floriade 2022″, aldus Herrema.

http://www.dichtbij.nl/almere/regionaal-nieuws/artikel/4206031/tjibbe-joustra-houdt-oog-op-floriade.aspx