Atlantis Floriade 2022

(foto: Fred Rotgans, Almere Deze Week)

Vier miljoen voor verhuizing wegens Floriade

Gisteren, 19:52

Almere – De gemeente Almere heeft maar liefst vier miljoen euro betaald voor de verhuizing van een restaurant dat plaats moet maken voor de Floriade 2022.

Verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema heeft dat bedrag met de eigenaren van restaurant Atlantis uitonderhandeld, zo maakte hij bekend. Het bedrag moet voldoende zijn voor het restaurant om een nieuw gebouw te kopen, dat in te richten en te verhuizen. De gesprekken over de hoogte van de vergoeding hebben jaren geduurd.

Atlantis is nu gevestigd op een terrein waarop een verbreding van de rijksweg A6 moet plaatsvinden. Deze verbreding maakt deel uit van een pakket maatregelen en aanpassingen voor het Floriade-terrein, waar in 2022 het miljoenenevenement wordt gehouden.

Atlantis is niet de eerste onderneming die door de gemeente is afgekocht. Eerder al pakte een duikschool haar biezen na betaling van zo’n zes ton.

Met een op hetzelfde terrein gevestigde camping en een jachthaven is nog geen overeenstemming. De camping moet verkassen, maar er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie. De onderhandelingen met de jachthaven zijn een week geleden gestaakt. Ondernemer Van Thiel heeft een ontwikkelingsplan voor het gebied gemaakt, maar vond tot nu toe geen gehoor op het stadhuis.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/26045199/__Verhuispremie_restaurant__4_miljoen__.html