Redactie: M.H.zondag 2 juli 2017 12:30

 

DRONTEN – De gemeenteraad wil Dronten ‘stevig op de kaart zetten’ tijdens de Floriade van 2022 in Almere. Irene Korting (VVD) denkt zelfs aan een paviljoen ‘waar we het beste van Dronten kunnen presenteren’.

VVD, CDA en Leefbaar Dronten zien de Floriade als een kans voor het Drontense bedrijfsleven. De drie coalitiepartijen constateren dat veel bedrijven uit Dronten al aansluiten bij de Floriade en ze vinden dat ook de gemeente dit moet doen. Ze zien een economische meerwaarde voor Dronten en verwachten duizenden bezoekers vanuit de hele wereld.

Stevig profileren

Wethouder Dirk Minne Vis (CDA) is eveneens van mening dat Dronten zich tijdens de Floriade stevig moet profileren. De oppositiepartijen zijn een stuk minder enthousiast. „Het voorstel bevreemdt ons”, zegt Paul Vermast (GroenLinks). In zijn ogen vragen de indieners van de motie in feite of de afdeling communicatie van de gemeente z’n werk wil doen. „En dat is volgens ons overbodig.”

De bedenkingen van Vermast sorteerden donderdagavond geen effect: VVD, CDA en Leefbaar stemden vóór en daarmee werd de motie aangenomen.

https://dedrontenaar.nl/algemeen/vvd-denkt-aan-drontens-paviljoen-op-de-floriade-van-2022-in-almere