Studenten Windesheim presenteren ideeën rond woonwijk Floriade

STAD CENTRUM – Een week lang werkten 650 studenten van hogeschool Windesheim Flevoland aan ideeën rondom het thema Growing Green Cities en de nieuwe wijk die voor de Floriade 2022 gebouwd wordt.

De ideeën waren zeer gevarieerd: een restaurant waar je je eigen ingrediënten voor je lunch kunt plukken, een Green Gym op de hogeschool waar studenten elektriciteit opwekken en daarmee hun collegegeld verlagen, groene toiletten die uitwerpselen recyclen tot mest, speeltoestellen voor kinderen met dynamo’s om energie op te wekken, ‘groene’ evenementen om wijkbewoners bij elkaar te brengen en e-health websites en apps die moeten zorgen voor een gezonde bevolking.
Als het aan de studenten ligt heeft in 2022 elk huis in de nieuwe Floriadewijk zijn eigen kas om groente te verbouwen, voorzien van de nieuwste technieken die zorgen voor optimale groeiomstandigheden én een centrale kas die tegelijkertijd een sociale functie in de wijk heeft. Dat was het winnende idee van de International Week.

Studente Marleen Smit zat in het winnende team. “We hebben technologie en natuur gecombineerd en willen een verandering in het denken teweeg brengen. Mensen weten niet meer hoe groenten groeien, daar willen we iets aan doen en met het gebruik van de nieuwste technieken wordt dat alleen maar makkelijker. Tegelijkertijd komen mensen in de centrale kas bij elkaar om van elkaar te leren over het verbouwen van hun eigen groente.”
De winnaars ontvingen een cheque voor een studiereis naar Edinburgh, aangeboden door de gemeente. Joe van Veen van Growing Green Cities: “Dit was de eerste keer dat we op zo grote schaal het onderwijs betrekken bij Growing Green Cities en de Floriade en dat gaan we in de komende jaren verder uitbouwen. Het is voor ons heel leerzaam om te zien hoe deze jonge generatie naar duurzaamheid kijkt en er zitten zeker uitvoerbare ideeën tussen. Ik zou het interessant vinden om te kijken hoe we deze ideeën verder vorm kunnen geven met de studenten.”

Artikel geplaatst op: 05 februari 2016 – 14:42

http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1304070-studenten-windesheim-presenteren-idee-euml-n-rond-woonwijk-floriade

windesheim