Woensdag was er een interessante bijeenkomst in de Nieuwe Bibliotheek in Almere met o.a. filmmaker/producent Ignas van Schaick en Jan Frans de Hartog, stedebouwkundige en ‘peetvader’ van Almere.

Stedenbouwkundige-Jan-Frans-de-Hartog

Jan Frans de Hartog

 

Er ontstond een interessante dialoog tussen de verschillende sprekers uit de politiek, bedrijfsleven en overheidsinstellingen.

In de pauze maakte ik kennis met Eveline Stilma die het groen in steden ontwikkelt met haar adviesbureau Innoplant (http://innoplant.nl/).

Hieronder het programma van de geslaagde middag met filmfragmenten uit de speelfilm “de Wilde Stad” en liedjes van Daniel van der Zee.

 

 

U bent van harte welkom a.s. woensdag 30 mei van 15.00 tot 17.00 uur. Locatie: De nieuwe bibliotheek Almere (filmtheater), Stadhuisplein 101, Almere.

Het Wilde Stad Café haakt aan bij de succesvolle bioscoopfilm De Wilde Stad. We interviewen filmmaker Ignas van Schaick en vertonen bijzondere fragmenten uit deze film. Boswachter Freek Rebel en Ton Eggenhuizen, stadsecoloog Almere informeren u over de enorme variatie aan planten en dieren in en om Almere.

Ook gaan we in gesprek over groen als vestigingsfactor met Merten Nefs van de Vereniging Deltametropool en Gerhard Dekker van de gemeente Almere, Onderzoek & Statistiek .

 

Wat kunnen we doen met dat bijzondere groen van Almere? Antwoord op die vraag krijgt u van wethouder Tjeerd Herrema, Harry Boeschoten, directeur Groene Metropool bij Staatsbosbeheer en van Caroline Oort van Stad & Natuur Almere. Zanger Daniel van der Zee zorgt voor een heel eigen interpretatie van de tafelgesprekken.

 

De presentatie is in handen van Michel Jehae.

Het beloofd een mooie en inspirerende middag te worden.