FabCity is een tijdelijke, gratis toegankelijke campus op de Kop van Java-eiland in het oostelijk havengebied van Amsterdam en bestaat uit zo’n vijftig innovatieve paviljoens, installaties en prototypes. Meer dan vierhonderd jonge studenten, professionals, kunstenaars en creatieven ontwikkelen de plek tot een duurzaam stedelijk gebied, waar ze werken, creëren, onderzoeken en hun oplossingen voor stedelijke vraagstukken presenteren. De deelnemers komen van verschillende onderwijsachtergronden, zoals kunstacademies, (technische) universiteiten en het beroepsonderwijs.

FabCity vindt plaats van 11 april tot en met 26 juni.

http://europebypeople.nl/fabcity-2/

fabcity

fabcity almere 2022 floriade

fabCity Barcelona 2014

 

fab.city global website; http://fab.city/

 

Nederland is vanaf 1 januari 2016 voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Dat houdt in dat meer dan twintigduizend politici en ambtenaren in onze hoofdstad zullen neerstrijken. Maar het betekent niet dat het alleen over politiek zal gaan. Want ruim zes maanden lang is Amsterdam ook een ontmoetingsplaats voor kunst, cultuur, samenleving en innovatie en daarmee een krachtig en inspirerend voorbeeld voor het toekomstige Europa.

Het programma Europe by People, the Future of Everyday Living onderzoekt hedendaagse maatschappelijke vraagstukken met behulp van kunst en design. Dit programma bestaat uit vier elementen:

  • een interactieve Wall, zowel online als fysiek te bezoeken. De bestaande muur rond de marinebasis, waar de formele activiteiten plaatsvinden, is het decor voor verschillende tijdelijke beeldende kunstinstallaties en aansluitende performances.
  • de tijdelijke FabCity op de kop van Java-eiland; een zelfvoorzienende samenleving waar jonge mensen – studenten, kunstenaars en professionals – werken, creëren en onderzoeken en oplossingen presenteren voor de dagelijkse problemen die het leven in de stad met zich meebrengt.
  • de hele periode is er een On Stage-programma, met podiumkunsten, tentoonstellingen en projecten, die thematisch raken aan wat er tijdens het Nederlands voorzitterschap op Europees gebied gebeurt.
  • in Brussel vindt gelijktijdig een apart programma plaats, dat is afgestemd op wat er in Nederland gebeurt.