het Weerwater Almere

Het Weerwater is een meertje in Almere Stad met veel recreatiemogelijkheden.

Op en om het Weerwater bevinden zich een kabelskibaan, een watersportcentrum, twee survivalterreinen, een duikschool, een uitkijktoren, een jachthaven, een camping en vier stranden.

  • Het Atlantisstrand (zuidoever)
  • Het Fantasiestrand
  • Het Lumièrestrand (oostoever)
  • Het Stedenwijkstrand (westoever)

De plas is ontstaan door zandafgravingen ten behoeve van Almere Haven en ligt ten noorden van de A6 die er vlak naast loopt. Doordat er nieuw water is ontstaan heeft men de waterplas ‘weer’water genoemd.

Het stadscentrum ligt direct aan de noordoever, de Schouwburg Almere ‘hangt’ over het water.

De omtrek van het Weerwater bedraagt ongeveer 7 km.

In 2022 is de tuinbouwtentoonstelling Floriade gepland aan de zuidkant, bij de Rijksweg A6.

(bron Wikipedia 2015 07 27)

Almere Centrum Weerwater vormt het mentale hart van Almere 2.0. Het ligt op het kruispunt van de eerste Almeerse ontwikkelingsas (de A6 en Flevolijn) en de nieuwe ontwikkelingsas (IJmeerlijn). Dit kruispunt biedt, zowel in kwantiteit als in kwaliteit, potenties voor verdergaande centrumontwikkeling. Hier kan de sociale, economische en culturele kracht van de stad lokaal maar ook op (boven)regionaal niveau in haar volle omvang tot ontwikkeling komen.

Gebiedsontwikkelingsplan

Het plan laat zich het best omschrijven als een kansenstrategie en gaat uit van drie polen die elkaar aanvullen en onderling goed verbonden zijn. De eerste pool is het Stadscentrum. De tweede pool is de nieuwe ontwikkellocatie bij de A6. De verdubbeling van de A6, die wordt uitgevoerd tussen 2016 en 2020, biedt het gebied rond het Weerwater een kans om uit te groeien tot een samenhangend, betekenisvol gebied voor heel Almere en voor de regio. Zo ontstaan er op de lange termijn nieuwe mogelijkheden voor bedrijven, voorzieningen en ook voor een woningbouwprogramma van circa 1.000 woningen. De derde pool is de kasteellocatie die zich leent voor recreatieve functies. De drie polen worden verbonden met een recreatief ‘Rondje Weerwater’, en met goede verbindingen per OV, fiets en auto.

(bron Almere 2.0)

weerwater-almere

 

 

12 12 2017

Start aanleg track Rondje Weerwater

12 december 2017

Vrijdag 15 december om 10.00 uur geeft wethouder Tjeerd Herrema de feestelijke aftrap voor de aanleg van de track Rondje Weerwater in het Lumièrepark. U bent van harte uitgenodigd om bij dit heugelijke startmoment op de hoek van het Mannus Franken- en het Diafragmapad aanwezig te zijn.

De werkzaamheden

In het park wordt het pad langs het Weerwater en door het Lumièrebos opgehoogd en voorbelast met zand. Gedurende deze tijd is het Tuschinskypad en een deel van het Diafragmapad niet begaanbaar, zie kaart. Ook worden de houten wandelbruggen naar het Lumièrebos vervangen door dammen. De rest van het park is toegankelijk. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot begin februari 2018.

Medio juni 2018 wordt de voorbelasting weer afgegraven en start de aanleg van de definitieve track. De aanleg van de track in het Lumièrepark zal in het najaar van 2018 klaar zijn. De aanleg van de hele track – waarop u straks heerlijk kunt wandelen, hardlopen of skeeleren – zal de komende jaren worden gerealiseerd.

Het Rondje Weerwater is een van de sleutelprojecten van Almere 2.0.

http://www.omroepalmere.nl/start-aanleg-track-rondje-weerwater/nieuws/item?1054200

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!