Ontwerp voor Rondje Weerwater klaar in juli

ALMERE – Het ontwerp voor het ‘Rondje Weerwater’, door drie architecten- en ontwikkelbureaus en de gemeente Almere, moet in juli dit jaar klaar zijn. Dat zegt de gemeente. Nog voor die tijd worden ook omwonenden in het traject betrokken.
Om het Rondje Weerwater aantrekkelijker te maken wordt er de komende maanden gewerkt aan een ontwerp voor een fiets- en wandelpad rondom het meer. (Archieffoto: Brian Morgan)
Voor de ontwikkeling van het Rondje Weerwater hebben bewoners eind 2014 hun ideeën ingediend voor een prijsvraag. Daar kwamen zeven winnaars uit, die nu in een klankbordgroep zitten en meedenken over de ontwikkeling van het Rondje. Overige bewoners, die rondom het Rondje wonen, worden ‘in de eerste helft van dit jaar betrokken, wanneer precies is nog niet bekend’, aldus de gemeente.
Woordvoerder van de gemeente, Marieke Brentjens: “De realisatie van het Rondje zelf is gesplitst in twee fasen. In de eerste fase wordt het ‘korte rondje’ van vier kilometer aangelegd met een brug naar het Weerwatereiland, waar het aansluit op het toekomstige Floriadegebied. Dit zal in delen worden uitgevoerd, afhankelijk van de nog te maken plannen. De eerste werkzaamheden zullen niet eerder dan in 2017 plaatsvinden. In de tweede fase zal het zuidelijke stuk van het ‘lange rondje’ worden aangelegd.”

rondje weerwater

Lang en kort
Het Rondje Weerwater moet het centrum verbinden met het Floriadeterrein en bestaande stadsdelen. Het Rondje Weerwater wordt een lang rondje om het Weerwater van zeven kilometer, en een verkort rondje van vier kilometer. De Floriadebrug wordt de verbinding tussen het Floriadeterrein en het Lumièrepark.
Voor realisatie van het Rondje Weerwater is budget beschikbaar gesteld vanuit het Fonds Verstedelijking Almere. Voor de eerste fase is dat 3,44 miljoen euro.

Eerder deze maand stelde PVV vragen over de plannen voor het Rondje Weerwater.
Artikel geplaatst op: 24 februari 2016 – 11:29

bron: Almere Deze Week