studio Roosegaarde

Engaging in a world shifting from analogue to digital, Studio Roosegaarde is the social design lab of the Dutch artist Daan Roosegaarde and his team of designers and engineers.

The studio creates interactive designs exploring the dynamic relation between people, technology and space. It develops its own innovations and is internationally known for interactive projects such as Dune, Smart Highway and Waterlicht.

Roosegaarde has been the focus of exhibitions at the Rijksmuseum Amsterdam, Tate Modern, the Tokyo National Museum, and the Victoria and Albert Museum, and won numerous international innovation awards. Studio Roosegaarde also has a vast experience in public space commissions for the cities of Rotterdam, Singapore, Eindhoven and Stockholm.

Studio Roosegaarde has studios in Rotterdam, the Netherlands, and Shanghai, China.

https://www.studioroosegaarde.net/info/

 

Roosegaarde studeerde aan de Academie voor Kunst en Industrie AKI Enschede en het Berlage Instituut in Rotterdam. Hij staat aan het hoofd van Studio Roosegaarde, een ontwerpstudio met vestigingen in Nederland en Shanghai. Roosegaarde is betrokken bij New Dutch Digital Design, een kunstenaarscollectief dat de grenzen tussen de mens en cyberspace aftast.

Roosegaarde geeft regelmatig lezingen over design, onder meer tijdens de Design Indaba Conference in Kaapstad, TEDxBinnenhof en TEDxEutropolis, World Economic Forum in Davos,[1] en als gast tijdens het tv-programma De Wereld Draait Door. Hij was de laatste gast tijdens de interviewserie Zomergasten in de zomer van 2013.

Werken Studio Roosegaarde

Een van de bekendste werken van Roosegaarde is Dune, een interactief korenveldlandschap dat uit honderden led-lampen bestaat die reageren op aanraken en geluid. De installatie stond onder meer in Tate Modern London, Stedelijk Museum Amsterdam, Rotterdam, Tokio en Hongkong. Als onderdeel van zijn modeproject Intimacy ontwierp hij onder meer jurken die transparant worden als het hart van de draagster sneller gaat slaan.

Ook bekend zijn zijn projecten in samenwerking met aannemer Heijmans: Smart Highway, interactieve snelwegen en het Van Gogh Fietspad in Eindhoven.[2]

Een werk uit 2014 is Rainbow Station, een regenboog die iedere avond na zonsondergang enkele minuten te zien is op het oostelijke glazen uiteinde van een van de stationskappen van station Amsterdam Centraal.[3]

bron: Wikipedia 2016 02 16

studio roosegaarde

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!