ALMERE • Zondag 12 januari 2020 | 9:00

De factor tijd begint een steeds grotere rol te spelen voor de organisatie van de Floriade die in 2022 in Almere wordt gehouden. “Er komt steeds meer druk op de ketel”, zegt directeur Peter Verdaasdonk van de Floriade BV in de zondageditie van het programma Over Flevoland Gesproken.

Zo moet er snel duidelijkheid komen over de paviljoens op het expoterrein. De afspraken daarover met Amvest Dura zijn eind vorig jaar afgeketst. Volgens Verdaasdonk bestaat de mogelijkheid dat sommige onderdelen wel en andere onderdelen niet worden gerealiseerd. Hij wil daar op korte termijn duidelijkheid over, “anders krijgen we een algemeen planningsprobleem”.

Vastgoedontwikkelaar Amvest en bouwbedrijf Dura Vermeer lieten vorige maand weten dat ze niet kunnen voldoen aan de eisen van de Floriade BV. Verdaasdonk zegt dat er nog gesprekken lopen om er alsnog uit te komen. “Misschien wordt het qua hoeveelheid wat minder dan vooraf bedacht, maar de kwaliteit moet voldoen aan de beloften die indertijd zijn gedaan. Dat is voor ons een essentiële voorwaarde.”

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/177330/floriade-directeur-tijd-begint-nu-echt-te-dringen