urban greeners Almere

http://www.urbangreeners.com/

De Floriade-organisatie in Almere zoekt tien ‘Urban Greeners’. Dat zijn jongeren tussen de 15 en 30 jaar.

De organisatie wil jongeren van verschillende achtergronden en opleidingen betrekken bij de wereldtuinbouwtentoonstelling. Dit gebeurt onder de noemer JeugdFloriade.

Almere gaat in 2022 het evenement aan de Zuidoever van het Weerwater houden. Het komend half jaar wordt gewerkt aan een ondernemings- en actieplan voor 2014. De plannen worden eind 2013 gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Geïnteresseerde jongeren kunnen contact opnemen met het projectteam Floriade 036 527 7288 of floriade@almere.nl.

Drijvend werkatelier voor Urban Greeners op Floriade-terrein

1 / 2
zoom out

ALMERE – De Urban Greeners krijgen een drijvend werkatelier op het Floriade-terrein. De Drijfveer, zoals het atelier wordt genoemd, wordt een miniversie van de zelfvoorzienende stad waaraan de Urban Greeners meebouwen.

Urban Greeners zijn jonge ondernemers, die in de aanloop naar de Floriade in 2022 projecten opzetten waarmee de stad groener en duurzamer wordt. De Drijfveer wordt het groene hart van hun activiteiten. In het werkatelier worden projecten bedacht en experimenten gestart.
Kas
De tuinbouw krijgt een centrale plek op De Drijfveer. Het hart van het atelier is een kas, de verbindende ruimte tussen het kantoor en de technische ruimte. In de technische ruimte wordt straks water gezuiverd en energie opgewekt. Het atelier van de Urban Greeners moet zelfstandig kunnen functioneren en zal dus niet worden aangesloten op het elektriciteitsnet, de riolering of de waterleiding.
Bedrijven
De Drijfveer wordt gerealiseerd met hulp van bedrijven en organisaties die duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan. Zo begeleidt Aldus Bouwinnovatie de Urban Greeners met met de technische kant van het ontwerp en bouwproces. Aldus wil de bouwsector verduurzamen en zaaide in het kader van de Floriade al biobased hennep in op nog te ontwikkelen bouwgronden in Almere. Van deze hennep wordt straks isolatiemateriaal gemaakt. Verder biedt Haddock de Urban Greeners een ligplaats in het Weerwater en gaan de jonge ondernemers dit najaar met de afdeling Groenbeheer van de gemeente Almere bomen uitzoeken tijdens de reguliere ‘dunningsronde’. Met dit hout kan De Drijfveer worden gebouwd.
Onderstel
De Urban Greeners verwachten dat het onderstel voor De Drijfveer binnen enkele weken de haven bij Haddock kan binnenvaren. Van daaruit wordt verder gebouwd aan het duurzame atelier.

 urban greeners

urban greeners

drijfveer

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!